geavanceerd zoeken
geavanceerd zoeken

€ 25.000 naar € 1.250.000

we hebben gevonden 0 uitslagen
Uw zoekresultaten

Hypotheken

De woning van uw dromen gevonden? Dan wilt u natuurlijk ook een hypotheek zonder nachtmerries!
Of heeft u te hoge maandlasten en is het oversluiten van de hypotheek misschien wel interessant?

Hypotheekadvies

Schol voorziet u graag van een helder advies. Ons kantoor beschikt over erkende hypotheekadviseurs die uw gehele financiële situatie door kunnen nemen.

Onze persoonlijke aanpak in 7 stappen

  1. In een vrijblijvend gesprek nemen we uw gehele financiële situatie onder de loep
  2. Uw financiële mogelijkheden voor nu en de toekomst worden geanalyseerd
  3. Onze hypotheekadviseur adviseert welke hypotheek het beste bij u past
  4. Schol beveelt een geldverstrekker aan die het beste bij uw wensen aansluit
  5. U kiest de hypotheek en wij begeleiden u bij de gang naar de notaris
  6. Schol blijft betrokken, ook tijdens de verdere looptijd van de hypotheek
  7. Bij Schol kunt u altijd terecht voor een ‘second opinion’

Hypotheekvormen

Starters

Starters op de woningmarkt kunnen vanaf 1 januari 2013 kiezen uit twee hypotheekvormen: annuïteitenhypotheek en een lineaire hypotheek.
De erkende hypotheekadviseurs van Schol bespreken graag uw mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Annuïteitenhypotheek

Iedere maand weten waar u aan toe bent? Dat is het grote voordeel van een annuïteitenhypotheek. Bij een annuïteitenhypotheek heeft u aan het begin van de looptijd lage netto maandlasten en een hoge rente (die fiscaal aftrekbaar is) en aan het einde van de looptijd hoge netto maandlasten en lage rente. De maandlasten blijven echter altijd gelijk.

Lineaire hypotheek

Ieder jaar minder hypotheekrente betalen. Dat is het grote voordeel van een lineaire hypotheek. Bij een lineaire hypotheek lost u jaarlijks 1/30e deel van de hypotheek af ofwel maandelijks 1/360e deel. Na dertig jaar is uw hypotheek dus volledig afgelost. De hypotheekrente is volledig aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Doorstromers

Voor hypotheken die zijn afgesloten vóór 1 januari 2013 geldt een overgangsrecht. De bestaande hypotheek kan, ook bij een verhuizing of oversluiting, blijven bestaan. Als u uw hypotheek echter wilt verzwaren, dan heeft u voor deze extra lening wel met de nieuwe regels te maken.
De erkende hypotheekadviseurs van Schol bespreken graag uw mogelijkheden tijdens een vrijblijvend gesprek.

Starterslening

Wilt u voor het eerst een woning kopen, maar staan de hoge woonlasten u in de weg? Met een starterslening kan uw droom toch werkelijkheid worden!

Gunstig
De starterslening, aangeboden door SVN  en de gemeente, overbrugt het verschil tussen de verwervingskosten van uw woning en het bedrag dat u maximaal kunt lenen bij de bank, volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De hoogte van de starterslening hangt af van uw inkomen, uw eigen vermogen en de voorwaarden van de gemeente waar u een huis wil kopen.

Rentevast
De starterslening heeft een rentevaste periode van 15 jaar en kent een looptijd van maximaal 30 jaar. De eerste drie jaar hoeft u geen rente en aflossing te betalen. Hierna betaalt u, in principe, rente en aflossing.

De gemeente bepaalt
De gemeentes in Nederland hebben voorwaarden opgesteld waaraan u moet voldoen om voor de starterslening in aanmerking te komen. Ook bepaalt de gemeente de maximale hoofdsom van de starterslening die u kunt krijgen. Op de website van de gemeente Urk, www.urk.nl, vindt u meer informatie over de plaatselijke voorwaarden.

Formulieren

Voor uw hypotheek wilt u graag snel en makkelijk de benodigde formulieren invullen. Via onderstaande ‘bibliotheek’ van Schol is het zo geregeld. Maak uw keuze uit onderstaande documenten (downloaden is niet noodzakelijk) en u kunt ze direct printen. Schol is u graag van dienst!

 

Omschrijving
Werkgeversverklaring PDF
Toelichting op werkgeversverklaring PDF
Inventarisatieformulier PDF
Taxatieopdracht PDF
Specificatie verbouw-/meerwerkkosten PDF
Dienstverleningsdocument Hypotheken PDF
Dienstenwijzer PDF
Ons beloningsbeleid PDF
Algemene voorwaarden PDF

Vergelijk aanbod